Els castells de vuit arriben al Camp de Tarragona de la mà de la Colla Vella

Altafulla va veure els primers castells de vuit pisos del curs de la mà d'una Colla Vella que va fer el primer doblet de vuit del curs. Un cap de setmana amb castells de la gamma alta de set de la Jove de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

La temporada castellera continua escalfant motors amb les primeres diades de la temporada en les que les colles aprofiten per a rodar les estructures que han de ser importants més endavant. Tot i això, aquest cap de setmana hem pogut veure els primers castells de vuit del curs al camp de Tarragona. Aquests van arribar diumenge a Altafulla de la mà de la Colla Vella, que va aprofitar la tercera actuació del curs per estrenar de cop els dos castells bàsics de vuit, tant el 3 com el 4d8, als que van sumar una de les estructures més habituals a l'inici de la temporada passada, el 9d7.

Al costat dels vallencs, la Jove de Tarragona va aprofitar l'actuació per a continuar rodant els castells de 7 pisos, amb el 5d7 com a castell més destacat, juntament amb el 4d7 amb l'agulla i el 3d7. L'actuació la van completar els amfitrions, uns Castellers d'Altafulla que van rodar castells de 6 pisos.

Una Jove que va calcar l'actuació d'Altafulla el dia abans a Tarragona, en la segona edició de la diada homenatge a Jaume Marí.

En aquesta però, la millor actuació la van dur a terme els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van estrenar a plaça enguany el 5d7, al que van acompanyar del 3 i el 4d7 amb l'agulla, L'actuació la van completar els Bordegassos de Vilanova, que van tenir en el 4d7 amb l'agulla el seu millor castell, i els Castellers de la Il·lusió.