Reus estrena festival de curtmetratges

L’univers cinematogràfic del curtmetratge fa parada a Reus durant tres dies. El teatre Bartrina és el punt neuràlgic d’un festival, el breus, que recull el testimoni del FEC i que també té vocació d’obrir-se portes a l’àmbit europeu. En la seva primera edició, el nou festival amb seu a Reus contempla la projecció d’una quarantena de curtmetratges, que inclouen curtmetratges de l’escola de cinema de Reus i també catalans, a banda d’altres documents procedents de diversos països europeus.

Una programació de qualitat que contempla entre els curts que es projectaran un premi Goya, “Cerdita”, un Òscar, “Silent Child”, i un Gaudí “L’última verge”. Aquest últim ja es va poder veure en l’acte inaugural d’un festival que també preveu activitats paral·leles com tallers de creació destinats a un públic familiar o espais de reflexió, pensats per a centres escolars.

El festival també es projectaran els curts d’un minut de durada realitzats per cineastes amateurs en el marc del concurs CreaBreus. També s’ha programat una sessió infantil de mini breus. Totes les projeccions són gratuïtes.