El Parlament reprova l'arquebisbe de Tarragona amb una àmplia majoria

Reprovació històrica de l'arquebisbe de Tarragona per part del Parlament de Catalunya, arran de les seves declaracions del 6 de febrer després de saber-se nous casos d'abús a menors per part de capellans de l'arxidiòcesi.

Pujol va aclarir després que qualsevol situació d'abús a menors li semblava gravíssima. Això no ha impedit però la seva reprovació al Parlament, aquest dijous, en el marc d'una moció de contingut feminista de la CUP, que incloïa un punt sobre l'Arquebisbe de Tarragona.

La reprovació ha rebut 115 vots a favor de tots els grups i només cinc abstencions, com la del portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol.

En contra, sis diputats, Ramon Espadaler, d'Units per Avançar, i 5 de Junts per Catalunya, entre els quals el tarragoní Eusebi Camdepadrós. Els anticapitalistes volien però aprovar també una declaració pública condemnant el paper de l'Església catòlica en la vulneració de drets fonamentals contra les dones i nens, però no va rebre el suport de la Cambra catalana.