El Camp de Tarragona convoca àmplies mobilitzacions per la vaga feminista

 

Aquest divendres 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones, i per segon any, se celebrarà amb una Vaga General Feminista, una iniciativa que per primer cop es va impulsar l'any passat, amb una àmplia mobilització social que podria repetir-se demà.

Els principals sindicats han donat suport a la convocatòria i han registrat les aturades laborals que poden ser de 24 hores, segons la vaga registrada per la UGT, la CGT i la CNT, o de dues hores per torn, segons Comissions Obreres. En canvi la federació d'Educació d'aquest sindicat se n'ha desmarcat i si que s'ha afegit a la vaga general de 24 hores juntament amb els sindicats d'Estudiants i de l'Ensenyament.

A dos quarts de 7 de la tarda hi haurà una concentració unitària a Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco, on des de primera hora hi haurà un esmorzar popular, piquets informatius i una cercavila feminista. A les 11 del matí Comissions Obreres i la UGT faran una altra manifestació des de la plaça de la Dona Treballadora fins als jutjats.

A l'Alt Camp, s'ha convocat una manifestació pels carrers de Valls a les 10 del matí, i un vermut i dinar feminista, entre d'altres. A la Conca de Barberà, hi haurà actes tot el matí a la plaça Major de Montblanc, convocats pel comitè de la vaga feminista. En paral·lel a la majoria de municipis es faran lectures del manifest del Dia Internacional de les Dones.