El Carnaval omple el territori de festa i disfresses

Les rues de Carnaval s'han pogut veure en gairebé tots els municipis del Camp de Tarragona. Fem ara un repàs per les principals desfilades de Carnaval de casa nostra.

Tarragona

Després de la Disfressa d’Or, el gran moment del Carnaval de Tarragona és la Rua de lluïment on les 17 millors comparses van fer un espectacle únic. Les colles van exhibir les seves coreografies i disfresses, per deixar bocabadats a centenars d’espectadors d’arreu el territori. A més n’hi ha per a tots els gustos: inspirades en el moviment hippie, guerrers samurais i sobretot molta ploma i brillant. Els guanyadors del carnaval de Tarragona es coneixeran dimarts, durant l’enterrament del rei Carnestoltes.

Vila-seca

El Rei Carnestoltes i la Concubina van encapçalar la Rua en un elegant cotxe blanc. Darrere una vintena de colles van portar la gran festa als carrers del municipi. Un any amb carrosses especialment elaborades. Com aquesta inspirada en l'espectacle del Rei Lleó. També vam veure bruixes molt particulars, ballarins de Bollywood o una carrossa amb el gran trident de Posidó. A la rua van participar colles dels tres nuclis de Vila-seca i hi van participar unes 2.000 persones.

Valls

Els elements del seguici van ser els primers en sortir a Valls, també vestits pel Carnaval. A la plaça del Blat va començar la rua, amb disfresses de tot tipus, sobretot amb molta sàtira i crítica dels temes més actuals, com el conflicte polític entre Catalunya i Espanya o els casos d’abusos a menors de l’esglèsia.

Torredembarra

Al Carnaval torrenc es van poder veure disfresses i carrosses de tota mena i molt espectaculars. Els nans de la Blancaneus, sota la perversa mirada de la bruixa. Temples egipcis amb tot luxe de detalls. També als personatges de la pel·lícula Frozen, o un tigre gegant. I sobretot, moltes persones amb ganes de passar-s'ho bé. No hi va faltar la sàtira política, amb aquesta gran carrossa amb forma de llibre, simulant la Constitució espanyola, acompanyada per magistrats Llarena.

Montblanc

Una vintena de comparses van participar a la Rua del Carnaval de Montblanc. Encara en plena llum del dia, les disfresses i carrosses van lluir pels carrers de la vila amb temàtiques ben variades. Amb el Carnestoltes i la Concubina al capdavant, el públic va poder veure passar egipcis, personatges fàntastics o sortits de contes infantils i cerveses, entre d’altres. D’altra banda, el carnaval montblanquí es va anticipar a l’enderroc de l’edifici de Cal Contijoch amb una brigada que va ser el centre de totes les mirades. La colla Embragània va tornar a situar l’actualitat política al carrer amb el seu particular toc satíric. La desfilada de disfresses va acabar a la plaça de Sant Francesc amb l’actuació de les comparses participants.

Altafulla

A Altafulla la rua va començar davant l'emblemàtic Castell de la vila. Alícia al país de les meravelles, la sèrie la Casa de paper o Aladdin, van ser algunes de les temàtiques escollides per les colles. Un ambient familiar i festiu per a totes les edats que va portar la festa al pavelló esportiu on es va seguir la celebració fins altes hores de la matinada.


L'Espluga de Francolí

La ficció va inspirar la majoria de comparses del carnaval espluguí. La rua de les 1000 disfresses va omplir els carrers del municipi amb la participació de 24 comparses i unes 600 persones. Les estrenes cinematogràfiques i les sèries d'èxit van ser clares protagonistes del vespre, mentre que l'enginy i les idees originals van portar al carnaval de l'Espluga plats d'espaguetis o pinzells. Com és habitual, al llarg del recorregut les comparses van fer actuacions per tal de sorprendre el públic i fer-lo partícip de la festa. Colors, música, llum i també sàtira al Carnaval espluguí, en aquest cas en forma de premsa impresa amb el característic repàs de l’actualitat local per part del Ratolí.