Els alcaldes carreguen contra la delegada del govern per l'acte del Coll de Lilla

De falta de respecte i d'acte només amb una finalitat electoralista. Així han qualificat aquest divendres els alcaldes de Valls i Montblanc l'anunci fet ahir al Coll de Lilla per la delegada del Govern a Catalunya Teresa Cunillera d'inici d'obre del futur túnel de l'A-27 i el fet de no haver-los convidat al mateix. També creuen que els terminis donats per Cunillera no són assumibles ara mateix

Amb dos objectius clars han comparegut aquest divendres els principals alcaldes afectats per les obres del túnel del Coll de Lilla. Denunciar la falta de respecte que creuen va tenir la delegada del govern espanyol a Catalunya Teresa Cunillera no informant-los de l'acte d'aquest dijous on va afirmar que els obres del túnel ja estaven en marxa, i denunciar que aquesta represa de les obres no és més que una estratègia electoral socialista.

Tant l'alcalde vallenc Albert Batet com el montblanquí Josep Andreu s’han mostrat contundents en respondre Cunillera, que va afirmar que cap dels dos alcaldes s'havia posat en contacte amb ella per a parlar del projecte.

En la mateix línia dels seus homòlegs de Valls i Montblanc també es va expressar aquest dijous un altre dels alcaldes afectats per l'arribada de l'A-27 a la Conca, el de l'Espluga de Francolí David Rovira. L'alcalde espluguí també va qualificar la convocatòria de l'acte com una falta de respecte cap al territori.

Pel que fa al projecte de túnel, els diferents alcaldes han coincidit en dubtar de les dates donades pel govern espanyol, ja que les veuen inviables quan, per exemple, encara no s’han començat els tràmits per a l'expropiació dels terrenys, que podrien durar encara uns quatre mesos.

Tot i això, des de Valls com des de Montblanc han tornat a remarcar el seu compromís amb les obres mitjançant l'aprovació de tots els tràmits necessaris a nivell municipal per fer-les realitat el més aviat possible.