El Carnestoltes ja regna arreu del territori

Des d'aquest dijous, el rei Carnestoltes ja regna a tots els municipis del Camp de Tarragona, on repartirà festa i disbauxa fins al dimecres. A Valls té un nou element festiu com la Mulassa que forma part del seu seguici, mentre que a Torredembarra ha sortit per primer cop acompanyat d'una reina.

A Valls el rei Carnestoltes i la seva concubina van exercir de mestres de cerimònia de la posada de llarg del nou element del carnaval vallenc, la Mulasseta de Carnaval. De la mà de la Unió Anelles de la Flama vallenca, aquesta versió carnavalesca de la mulassa de Valls s'uneix a d'altres que s'han anat creant al llarg dels anys com l'àliga o els gegants de carnaval, que també van acompanyar al nou element en la seva presentació.

L'acte va acabar amb el tradicional pregó del rei carnestoltes. En aquest, a més de fer una crida als vallencs i vallenques per a aprofitar aquests dies de gresca i disbauxa, va haver-hi contínues referències a les pròximes eleccions municipals, amb els vaticinis electorals de qui regnarà a la capital de l'Alt camp fins al dimecres.

A Torredembarra totes les vistes estaven posades en aquesta limusina. Dins seu hi havia el rei Carnestoltes que per primera vegada arribava acompanyat d'una reina. Els dos personatges es van passejar pels carrers del municipi i paraven davant de cada pastisseria on tothom qui ho volgués podia comprar coca de llardons. Aquest any per primera vegada el seguici també anava acompanyat d'un drac. Com sempre al final van sortir els Figa te Fai amb els seus culs sorollosos, aquest és un dels elements més característics del Carnaval torrenc.

El Rei Carnestoltes d'Altafulla va arriba a ritme de batucada. Van ser diversos els altafullencs i altafullenques que disfressats van voler donar la benvinguda el rei de la gresca i la disbauxa. Fins i tot els gegants anaven equipats per l'ocasió. Tot aquest seguici ja té la vista posada en la rua de dissabte, l'acte més destacat del Carnaval a la població.

I a l'Espluga de Francolí el rei Carnestoltes estrena enguany una nova carrossa en forma de camioneta de color vermell. Els últims anys s'ha volgut apostar per un acte nou, l'arribada del rei, i aquest 2019, s'ha inclòs al programa d'actes. Després d'arribar a la plaça de la Vila, el Carnestoltes i la seva comitiva van recórrer els carrers del municipi entrant a tots els comerços de la vila on van obsequiar el seguici amb berenar.