Matí de talls de carretera i enfrontaments amb els Mossos durant la vaga general

Les accions reivindicatives de bloqueig i protesta al Camp de Tarragona han començat d'hora. Una jornada que començava aviat i que ha tingut el Port de Tarragona i les principals vies de trànsit com a protagonistes.

Les accions reivindicatives de bloqueig i protesta al Camp de Tarragona han començat d'hora a l'Alt Camp. L'A27 direcció Lleida estava bloquejada a l'entrada de Valls, on diversos piquets han intentat impedir l'accés al polígon industrial a les 6 del matí. L'activitat a la zona ha estat visiblement reduïda durant tot el matí. En paral·lel, a les 7 del matí els CDR s'han convocat a la plaça Imperial Tarraco, encara que un altre grup que havia intentat un tall a l'Ap-7 els esperava a Icomar.

El col·lectiu més nombrós ha bloquejat el trànsit matinal, davant la ràbia d'aquesta conductora, a qui els Mossos han aconsellat girar. El bloqueig en ple centre de Tarragona fins accedir a l'avinguda Roma ha portat els manifestants fins el pont del Francolí, a Ramon i Cajal, direcció la Nacional 340. Aquí s'han viscut els primers moments d'eufòria amb bengales de fum, i el retrobament dels dos grups actius en una carretera bloquejada per contenidors tombats i sumant almenys mig miler de manifestants.. L'objectiu era l'entrada del Port de Tarragona des de l'A-27.

Allà els CDR han utilitzat unes tanques que hi havia a la zona per barrar el pas al trànsit i això ha generat constants enfrontaments amb la policia, i la primera actuació dels antidisturbis. Els enfrontaments no han anat a més, fins que tot el grup s'ha situat al carril d'entrada al Port.

Allà, a les 9 del matí, els Mossos d'Esquadra han demanat al grup que desallotgés la zona sota amenaça d'actuació policial que ha acabat arribant, només però amb la retirada de tanques i un intent de desallotjar la cadena humana que s'hi ha fet. El trànsit ha estat interromput des de les 8 del matí fins dos quarts d'onze, quan s'ha aixecat el tall, encara que feia ja una estona que els Mossos havien aconseguit restablir la sortida de la zona portuària.

Els manifestants han tornat al centre de la ciutat fins la subdelegació del Govern espanyols, i després de la concentració s'han dirigit a la Nacional 240 primer, i més tard a l'Autovia A7 per acaba accedint a l'autopista Ap-7 on s'han vist els moments de més tensió, a pocs metres del peatge. Els Mossos d'Esquadra han detingut una persona.