La Generalitat anuncia ajudes extraordinàries al sector de l'avellana davant la crisi

Ajudes extraordinàries pel sector de l'avellana. La Generalitat s'ha compromès a aportar diners i ajuts propis i a reclamar-ne d'altres al Ministeri d'Agricultura del Govern Espanyol. Ho han acordat aquest matí a Barcelona amb els representants sindicals. Junts s'han posat una data límit per fer efectius els acords: el 28 de febrer.

El Govern s'ha compromès a donar suport i facilitar una línia de crèdit a través de l’Institut Català de Finances als joves que s’han incorporat a l’activitat de l’avellana en els últims 5 anys. Era una de les peticions del sector, junt amb la demanda d'ajudes estatals i de la Generalitat per front a la crisi que pateixen els productors.

La campanya del 2018 ha estat una de les pitjors dels últims temps, amb una producció només d'un 30% de la collita a causa del vent de la primavera, les pluges de la tardor i la davallada del preu internacional de l'avellana. Unió de Pagesos reclama ajudes extraordinàries i el Departament d'Agricultura, s'hi ha compromès.

El departament i els pagesos treballaran ara plegats en la comissió que concretarà les ajudes i per reclamar-ne d'altres al Govern espanyol, amb el proper horitzó fixat al 28 de febrer per aconseguir-ho.