2 de cada 3 persones que rebien ajuda de Creu Roja la continuen necessitant

2 de cada 3 persones que rebien ajuda de Creu Roja la continuen necessitant. Només un 30% ha millorat la seva situació, gràcies al fet que han trobat feina. Aquesta entitat també destaca que els joves d’entre 18 i 30 anys de Tarragona són els que tenen una cronificació de pobresa més alta de Catalunya. Aquestes són algunes de les dades que s’extreuen de l’Observatori de la Creu Roja.

Creu Roja va atendre l’any passat a la demarcació de Tarragona prop de 62.600 persones. La gran majoria van rebre ajudes alimentàries. Per saber com evoluciona la situació d’aquesta gent Creu Roja realitza cada any una enquesta. La principal conclusió és que només 1 de cada 3 persones que rebien ajuda l’han deixat de necessitar. En gairebé tots els casos la situació ha millorat perquè han aconseguit una feina.

A l’altre costat de la balança es troba el 60% que a banda de no millorar la seva situació hi ha una part que es troben en pobresa crònica. És a dir, són persones que fa més de dos anys que estan en una situació de pobresa. Sobre la demarcació de Tarragona destaca que els joves d’entre 18 i 30 anys són els que tenen l´índex de cronificació més alt de Catalunya.

Un dels altres col·lectius més afectats per la pobresa són les mares monoparentals. Ara l’Observatori de la Creu Roja seguirà analitzant la situació dels mateixos enquestats per veure si els que han millorat es consoliden i conèixer com evoluciona tot plegat.