2019, l'any del túnel del Coll de Lilla. El subdelegat desglossa les inversions de la demarcació

Entre aquest mes i el febrer s’han d’iniciar els treballs previs d'adequació de les dues bandes del Coll de Lilla per poder començar a perforar el túnel de l’A-27. Aquesta infraestructura és una de les principals inversions del govern espanyol a la demarcació de Tarragona, amb 15,3 milions d’euros. Avui el subdelegat del govern Joan Sabaté, ha explicat l’impacte d’aquests comptes a casa nostra.

242 milions d’euros és la inversió que preveu el govern espanyol en les infraestructures de la demarcació de Tarragona. Destaquen els 15,3 milions d’euros que es volen destinar a l’A-27 per realitzar el tram que va des de la variant de Valls fins a Montblanc, amb la realització del túnel del Coll de l’Illa. De fet els treballs previs per començar a perforar la muntanya han de començar abans d’acabar el mes de febrer.

En matèria ferroviària el govern espanyol invertirà 60 milions d’euros per al Corredor del Mediterrani. A banda dels més de 23,5 milions per a les obres d’adequació de l’ample europeu en diversos trams, el conegut com a tercer fil.

Al Port de Tarragona s’invertiran gairebé 25 milions d’euros. Destaca la urbanització del Moll de la Química on s’hi destinaran 2 milions. L’aeroport rebrà 4,5 milions d’euros per construir una nova terminal d’embarcaments.
El Museu Arqueològic de Tarragona de la Plaça del Rei s’hi destinaran 1,8 milions d’euros per poder continuar amb la seva rehabilitació.

El subdelegat destaca que les inversions previstes per la demarcació es troben per sobre del pes que té el territori al total de Catalunya. A banda Sabaté també ha volgut destacar que aquests comptes generals suposen a banda diverses millores socials. Com la revalorització de les pensions, l’augment del salari mínim o la recuperació del subsidi per les persones majors de 52 anys que es troben a l’atur.

El subdelegat no entendria que els comptes no s’aprovessin és per això que ha demanat un acte de compromís a tots els partits perquè no s’hagin de prorrogar els comptes del PP. Per Sabaté això seria una mala notícia per les inversions i l’Estat del Benestar a la demarcació de Tarragona.