Cavalcades amb novetats arreu del Camp de Tarragona per rebre els Reis d'Orient

 

La màgia dels Reis d'Orient, repartida per tot el territori. Les festes de Nadal han dit adéu, un any més, amb les tradicionals cavalcades, algunes amb sorpreses i novetats. 

Per exemple, la moda dels mappings ha arribat també a la recepció dels Reis d’Orient a l’Ajuntament de Tarragona. Així van ser rebuts aquest any Melcior, Gaspar i Baltasar a la plaça de la Font després del recorregut en cavalcada pel centre de la ciutat des del barri del Serrallo, on un any més van arribar en vaixell. Disset carrosses formaven part aquest any del seguici reial, amb la participació de prop de 400 persones voluntàries i el repartiment de 2.500 quilos de caramels sense gluten. Ja a l’Ajuntament, la comitiva va rebre les claus de la ciutat i la benvinguda de l’alcalde. 

Abans de visitar el centre de Tarragona, Ses Majestats ja havien trepitjat la ciutat a primera hora de tarda. Després de vuit anys els Barris de Ponent els van rebre amb una Cavalcada pròpia que va sortir a les cinc de la tarda des del mercat municipal de Torreforta. Encara amb llum de dia, Melcior, Gaspar i Baltasar van ser rebuts amb tots els honors, i amb tot tipus de personatges nadalencs i també infantils. Desenes d’infants i joves dels barris de Ponent els van voler acompanyar en diferents carrosses amb tot tipus de motius i coreografies.

Tac12, en directe des de Vila-seca
En directe per Tac12, els Reis d’Orient arribaven a Vila-seca a cavall, com marca la tradició al municipi. I carregats de regals que després repartirien casa per casa. Amb un espai com a símbol de la benvinguda reial, per segon any consecutiu: el castell de Vila-seca, que aquest any estrenava aquest balcó des d’on els reis es van dirigir a la ciutadania acompanyats de les autoritats locals, que els van entregar les claus de la ciutat. Això després de l’espectacular mapping de benvinguda, una autèntica il·lusió virtual que novament va transformar l’edifici i va fer volar els desitjos de tots els presents.

A Valls, el Rei Baltasar ha estat el més fotografiat aquest any a la cavalcada dels Reis d’Orient. El municipi s’ha sumat a la campanya impulsada per l’entitat ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ en defensa dels reis i patges de pell negra. Com cada any a Valls, Ses Majestats van arribar-hi en tren, donant inici a la cavalcada a la plaça de l’Estació. El seguici va recórrer el centre del municipi fins la plaça del Pati on l’alcalde els va lliurar les claus de la ciutat. 

Novetats també a la cavalcada de Reis d’Altafulla, aquest any amb l’estrena de noves carrosses amb nou format i il·luminació LED. La rua va començar a la plaça dels Vents i va recórrer el municipi fins la plaça del Pou. Melcior, Gaspar i Baltasar van regalar obsequiar aquest any els altafullencs amb peluixos de la mascota dels Jocs Mediterranis, el Tarracus.