Poca incidència al Camp de Tarragona durant la jornada del 21-D

No hi ha hagut incidències destacades aquí al Camp de Tarragona per les protestes contra la reunió del consell de ministres que s'està celebrant a Barcelona. Prop d'un centenar de persones s'han concentrat a les 8 del matí a la plaça Corsini i d'allí han començat una marxa. Han tallat l'accés al Port per l'autovia A-27 i han tirat pintura contra la façana de la subdelegació del govern central de la plaça Imperial Tarraco. És aquí on a la tarda hi ha convocada una concentració a les 7.

Ha estat a prop del migdia quan els manifestants han arribat fins a l’accés al Port de Tarragona des de l’autovia A-27. Prop d’un centenar de persones sota el lema ’21-D: Tombem el règim’ han bloquejat aquest punt, per on entren i surten les mercaderies del port. Un tall en els dos sentits de la marxa que s’ha allargat durant una hora i seguit de prop per un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra. No s’han produït incidents, només algun episodi aïllat com aquest, entre un conductor que no podia passar i els manifestants.

Es tracta d’una mobilització convocada pel Comitè en Defensa de la República de Tarragona per protestar contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona i per recordar que fa just un any que es van celebrar les eleccions al Parlament, convocades pel govern espanyol en l’aplicació de l’article 155.

Abans d’arribar al port, els manifestants han passat per diferents punts de la ciutat. Han començat a primera hora, abans de les nou, a la Plaça Corsini i s’han aturat davant les portes de la subdelegació del govern a Tarragona, on han llençat pintura. La protesta ha continuat per altres indrets com els jutjats, blindats també per la policial, i després ha seguit cap als afores de Tarragona i fins al port.

Aquesta ha estat l’única protesta al Camp de Tarragona, ja que la resta s’han produït o a les Terres de l’Ebre o a altres punts de Catalunya.