Expectació al territori per l'arribada del 21-D

Es preveuen diferents actes de protesta com la manifestació que s'ha convocat a les 7 de la tarda a la plaça Imperial Tarraco. El Ministeri d'Interior ha reforçat la seguretat. Alguns membres de la policia nacional ja han dormit a Salou.

És una de les imatges prèvies al 21D, entre 30 i 40 furgons de la Policia Nacional a Salou. 400 agents d’aquest cos, vinguts de diversos punts de l’estat espanyol, es troben allotjats a la capital de la Costa Daurada en un hotel del carrer Vendrell que ha obert expressament. Segons avança l’ACN alguns d’aquests policies ja van participar en l’operatiu del referèndum de l’1 d’octubre. El Ministeri de l’Interior ha volgut reforçar la seguretat per la jornada de demà, on es preveuen diverses mobilitzacions arreu del territori per rebutjar la presència del Consell de Ministres que se celebrarà a Barcelona.

A Tarragona només hi ha dues concentracions convocades, la primera a les 8 del matí a la Plaça Corsini i una segona a les 7 de la tarda a la Plaça Imperial Tàrraco davant la Subdelegació del Govern. Diverses formacions polítiques com Esquerra Republicana i la CUP han fet una crida a la societat perquè participi de forma massiva i cívica a l’aturada de país que està prevista. A banda, el grup d’Esquerra a l’Ajuntament de Tarragona abandonarà el ple de demà a partir de les 12.30 i la CUP ja no assistirà ni en aquest Ple de l’Ajuntament ni tampoc el que està convocat demà a la Diputació de Tarragona. Les dues formacions també han volgut denunciar un cop més la situació que diuen es viu a Catalunya.