El Joan XXIII estrena la segona sala d'hemodinàmica que evitarà 400 trasllats a Barcelona

 

Inaugurada la segona sala d'hemodinàmica de l'Hospital Joan 23 de Tarragona, que evitarà el desplaçament de part dels pacients de la demarcació que encara eren desviats a Barcelona pel tractament urgent de malalties coronàries. S'hi han invertit prop de 2 milions i mig d'euros. Entrarà en funcionament la setmana vinent.

Equipada amb l'última tecnologia per les intervencions coronàries urgents, evitarà a partir de la setmana vinent el trasllat a Barcelona dels pacients de l'àrea nord-est de la demarcació tarragonina. El servei passarà d'atendre 1.800 pacients coronaris anuals a més de 2.200, doblant també la capacitat d'atenció del servei d'electrofisiologia del centenar als dos centenars de casos.

El servei atén els pacients afectats per patologies urgents i actuacions programables. Destaca el mig miler d'infarts que s'atenen cada any al servei d'hemo dinà mica tarragoní.

Quedarà pendent la recuperació a Tarragona del servei d'implant valvular aòrtic trans ca té ter, l'anomenat Tavi. Actualment els pacients del Joan XXIII i els seus metges es traslladen, i ho seguiran fent, a l'Hospital de la Vall d'Ebron, a Barcelona, per desenvolupar aquesta tècnica revolucionària. De moment, l'ampliació del servei d'hemodinàmica de Tarragona suposarà una ampliació de l'equip mèdic i d'infermeria. Actualment hi ha 4 especialistes en hemodinàmica cardíaca i dos metges d'electrofisiologia.