L'Estat i el sector químic tarragoní treballaran conjuntament per regular les xarxes tancades d'energia

 

El Govern espanyol obre la porta al sector químic de Tarragona perquè participi a la redacció del reglament que regirà les xarxes d'energia tancada. Ho ha anunciat aquesta tarda el subdelegat a Tarragona en una reunió amb els representants del sector, 5 dies després que el Consell de Ministres aprovés la proposta que permetrà reduir costos energètics als polígons químics de Tarragona.

Era una reunió esperada pel sector químic després que el Consell de Ministres aprovés trasposar a Espanya la directiva europea que permet als polígons químics crear xarxes tancades de distribució d'energia elèctrica. El consum d'electricitat suposa el 50% dels costos de producció pel sector. L'Associació Empresarial Química de Tarragona demanava poder participar en la redacció del reglament que regirà la proposta. I aquest dimecres han rebut el compromís de l'Estat.

El grup de treball es constituïrà el mes de gener coincidint amb la visita del secretari d'Indústria del Govern espanyol, Raül Blanco. A Tarragona es trobarà amb el sector químic i altres agents del territori per definir el desenvolupament de la mesura que ha de garantir la competitivitat del sector.

L'acord del Consell de Ministres ja s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat, fet que obre el termini que fixa el Reial Decret Llei, de 6 mesos, per elaborar el reglament que ha de permetre complir la mesura. Segons la subdelegació del Govern espanyol, a finals del 2019 ja hauria de ser aplicable.