Unes 200 persones participen en un simulacre d'accident a l'aeroport

Unes 200 persones han participat en un simulacre d’accident aeri a l’aeroport de Reus. L’exercici s’ha fet per comprovar la coordinació entre tots els actors que hi intervenen i la resposta dels diferents cossos de seguretat que treballen quan es produeix una emergència. Ara, analitzaran la informació per avaluar si hi ha aspectes a millorar.

L’exercici ha començat amb un petit incendi, per simular la sortida de pista d’un avió procedent de Finlàndia amb una quarantena de passatgers a l’aeroport de Reus. Els primers que han arribat al lloc dels fets, els bombers propis de l’aeròdrom, que han extingit les flames en pocs minuts. A partir d’aquest moment han anat arribant els diferents actors que intervenen en una emergència: protecció civil, cossos de seguretat i serveis mèdics. Un exercici que ha comptat amb la participació de 200 persones, algunes d’elles voluntàries que han fet de ferits, i que permet comprovar quina és la reacció davant d’una emergència.

Un exercici que han seguit les diferents administracions i serveis implicats des del mateix aeroport, des del punt de comandament principal. En aquest simulacre hi ha participat una figura nova; una persona que actuaria d’enllaç entre la companyia, l’aeroport i la Generalitat.

Durant el simulacre s’ha activat tant el pla d’autoprotecció de l’aeroport com l’Aerocat, el pla d’emergències específic de la Generalitat. I això ha implicat la intervenció de mitjans propis de l’aeroport i també d’extens, com ambulàncies. En aquests casos la coordinació és encara més important.

Ara analitzaran tota la informació per veure si hi ha aspectes a millorar. La normativa obliga els aeroports a fer periòdicament simulacres d’emergències.