Al Camp de Tarragona 825 persones esperen una plaça pública de residència de gent gran

Actualment hi ha 825 persones en llista d’espera per accedir a una plaça pública en una residència de gent gran. Són les dades del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Pel que fa al temps mitjà per accedir a aquest recurs és d’un any aproximadament. L’objectiu del govern és concertar noves places públiques l’any vinent per poder satisfer part d’aquesta demanda.

La residència de la Mercè de Tarragona és una de les que té més llista d’espera. Es va remodelar completament i són moltes les famílies que la trien. Per això, la llista d’espera per accedir-hi és de les més altes de la demarcació, amb més d’un any de mitjana. En altres centres, però, l’espera és inferior als 12 mesos. Pel que fa a comarques, són el Tarragonès i el Baix Camp les que tenen major demanda.

Actualment hi ha prop de 3.000 places de residència de gent gran amb finançament públic a la demarcació, una xifra que suposa prop del 70% del total. L’objectiu de la Generalitat és concertar noves places públiques ja de cara al 2019, després d’anys sense fer-ho. Aquesta és l’aposta del departament per donar resposta a la demanda de places existent. Actualment hi ha 825 persones del Camp de Tarragona que esperen una plaça. D’aquestes, a més de 300 els havien assignat una, però hi van renunciar. El que la Generalitat descarta és construir noves residències, pel cost que tindria.

La Generalitat explica que, a més de les places de residències, hi ha altres recursos destinats a la gent gran i el seu entorn, com les prestacions derivades de la llei de dependència o del sistema públic de serveis socials.