Una nova maqueta permet conèixer tota la conca del riu Francolí

A partir d’ara es pot conèixer el riu Francolí a través de la seva maqueta. Es tracta d’una espectacular reproducció a escala on es veu tota la conca del Francolí. Es troba ubicada a l’Escola de Natura Francolí i ha estat una realitat gràcies a DOW. La jornada també va servir per netejar un tram de la llera del riu, es van retirar més de 400 quilos de residus.

Sis metres quadrats per reproduir a escala tota la conca del riu Francolí, incloent-hi tots els ecosistemes i pobles. En total s’engloben 2.400 quilòmetres quadrats. Tot cuidat fins al més mínim detall. Aquesta maqueta es troba ubicada a l’Escola de Natura Fancolí de Mare Terra Fundació Mediterrània i ha estat una realitat gràcies el finançament de DOW. És una obra del tarragoní Elies Torres i es vol que sigui una eina pedagògica, per donar a conèixer l’entorn de Tarragona i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància que té el riu.

La inauguració de la maqueta es va englobar dins les jornades de DOW “Cleanup”. On més de 150 voluntaris integrats majoritàriament per empleats i familiars van recollir residus de l’entorn del Francolí.

Aquest programa s’ha celebrat en altres 50 punts del món. Aquí a Tarragona es van recollir més de 400 quilos de residus.