Vila-seca estrena dues sirenes de risc químic i el Port en tindrà una a la zona de creuers

El PLASEQTA continua evolucionant i ho fa amb dues noves sirenes situades a Vila-seca. La primera, a tocar del santuari de La Pineda i la segona a la rotonda d'accés al Camping La Pineda. 

La prevenció contra un possible accident químic no acaba aquí, ja que Protecció Civil també n'instal·larà una tercera després de l'estiu a la zona de creuers del Port de Tarragona.

D'aquesta manera s'assolirà la xifra de 52 sirenes que han d'alertar a la població si es produeix algun accident als polígons químics tarragonins potencialment perillosos.

La xifra de 52 sirenes sobrepassa les directrius inicials del PLASEQTA, i s'amplia el rang de cobertura en zones que no són estrictament necessàries.

sirenes_1.jpg

ELS SENSORS

Paral·lelament, aquesta setmana s'ha adreçat una carta als ajuntaments de municipis on s'instal·laran els sensors per detectar fuites tòxiques a la química.

Seran 575 dispositius que detectaran diversos compostos químics perillosos per a la població.

Uns sensors que es començaran a instal·lar al setembre i estaran operatius de cara a principis de l'any que ve. Durant el 2025 també s'estudiaran noves ubicacions de sirenes. 

Juntament amb les sirenes del Camp de Tarragona, Protecció Civil n'ha activat quatre més repartides per Catalunya fent créixer la xifra total al país fins a les 120.