El PSC s'imposa a la demarcació en unes europees marcades per l'abstenció

Les eleccions europees han estat marcades pel descens de la participació, la pèrdua de votants de l’independentisme i l’auge de l’extrema dreta respecte al 2019.

A les comarques de Tarragona, hi ha hagut prop d’un 22% menys de participació, sent la segona demarcació on més s’ha votat de Catalunya. La victòria clara del PSC amb prop d’un 30% dels suports, s’ha repetit en la majoria dels municipis del litoral. Un dels punts on més vots han recollit ha estat la Canonja, que ha fregat el 40% de votants socialistes.

COP DUR PER A L'INDEPENDENTISME

A l’interior, Junts ha estat el més votat a comarques com l’Alt Camp o la Conca de Barberà. La Conca ha estat, de fet, l’única comarca del Camp de Tarragona on les formacions sobiranistes han conservat les dues primeres places.

El segon lloc ha estat pel PP en la majoria de municipis. És el cas, per exemple de Tarragona, Salou o Vila-seca. Tot i això, Junts s’ha imposat als populars com a segona força a Altafulla i Torredembarra.

Amb tot, l’independentisme és un dels clars vençuts del dels comicis, ja que entre Junts i Esquerra han perdut més d’un 17% de l’electorat.

ELECCIONS_EUROPEES_2.jpg

L'AUGE DE L'EXTREMA DRETA

D’altra banda, VOX, s’ha consolidat com a cinquena força a la demarcació i en municipis com Salou, Vila-seca, Constantí o la Canonja ha estat el tercer partit més votat per darrere del PSC i el PP.

També cal destacar la irrupció d’un altre partit d’extrema dreta: S'ha Acabat la Festa. La formació ultra ha estat la sisena més votada a la demarcació per davant de Sumar i Podem.