La Joves i els Xiquets busquen els nou pisos

La plaça del Pati de Valls viurà aquest dissabte a les sis de la tarda la darrera actuació castellera abans de la doble cita de Sant Joan. Serà en una nova edició de la diada del Pati que organitza anualment la Joves de Valls.

Una actuació que els de la camisa vermella volen aprofitar per a fer el salt als castells de nou pisos després de qua la setmana passada a La Selva fessin ja un pas endavant amb el 4d8p i el pd7f. Tot per a poder arribar a Sant Joan amb garanties.

Una diada en què els vermells obriran plaça després del sorteig realitzat aquest dijous. La seguiran els Castellers de Sants i els Moixiganguers d'Igualada, les dues colles amb l'objectiu de revalidar el 2d8f ja aconseguit enguany, i els Castellers de la Vila de Gràcia, que volen dur a Valls la clàssica de vuit.

EL MÉS MATINER MATALASSER

L'altra estrena de nou pisos la podrien aconseguir els Xiquets de Tarragona, que intentaran descarregar el 3d9f més matiner de la seva història en la diada 1885, també dissabte a dos quarts de vuit del vespre.

Després d'estrenar el 5d8 a Sant Isidre, els de Roger Peiró volen donar ara una passa més i fer de la plaça del Fòrum una nova plaça de nou a la ciutat de Tarragona. Al seu costat, la Colla Vella podria apostar per un programa similar al del Vendrell i intentar estrenar, després de l'intent desmuntat del passat dissabte, el 4d9f.

LA JOVE RODARÀ LA GAMMA ALTA DE VUIT

Finalment, Vila-seca viurà a la plaça d'Estudi i a les sis de la tarda la diada del bateig dels xiquets locals. Ho farà amb la Jove de Tarragona com a principal reclam. Els del Cós del Bou hi podrien optar per rodar els castells de la gamma alta de vuit ja estrenats enguany com el 4d8p o el 5d8.

Completaran la diada les altres dues colles tarragonines, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo, amb els castells de la gamma alta de set ja completats com a objectiu. Els amfitrions buscaran assolir castells de sis pisos.