El Camp de Tarragona es retroba amb les tradicions de CorpusCom és tradició per Corpus, el claustre de la Catedral de Tarragona va lluir L’ou com balla sobre el raig d’aigua de la font central, guarnida amb flors per a l’ocasió. Durant tot el dia, tarragonins i visitants van acostar-se a buscar la imatge més típica, d’una jornada litúrgica que va seguir a Tarragona amb la processó pels carrers de la Part Alta amb els gegants Negritus, els Moros i els Gegants Vells.

VALLS: CATIFES I GEGANTS D'ESTRENA

A Valls, la celebració va perpetuar-se amb la confecció, des de bon matí, de les catifes de flors. Un ritual que es veu en entredit per l’alt cost de les matèries primeres originals, els pètals de flors. Per això, any rere any la tradició busca materials alternatius com les serradures, el marro del cafè, i flors més abundants com ara les buguenvíl·lies o la ginesta. Una tradició, que també celebra tenir relleu generacional.

El corpus vallenc també va tenir la seva processó amb els nans, els gegants, l’àliga, que aquesta vegada ja va lluir sense colom en una imatge que ja serà habitual a la resta de festes de l’any, les banderes de les entitats i la imatge del Corpus Christi. Un recorregut que l’àliga vallenca va tenyir de solemnitat al seu pas pel pati.

Valls_renovacio_gegants_03062024.jpg

La festivitat a Valls va començar però ja dissabte, amb el tomb de la vigília, que va servir per presentar la imatge renovada del Gegant de la Porra i la Geganta de Valls: ara llueixen vestits nous i la volumetria original dels bustos i les mans que s’havia anat perdent amb el pas dels anys.

LA PROCESSÓ DE CONSTANTÍ

Constantí per la seva banda també va celebrar aquest diumenge una festa de Corpus amb la processó pels carrers del municipi amb arribada i sortida des del centre parroquial. Els protagonistes van ser els nens i nenes que enguany han fet la primera comunió.