Jove i Vella estrenen el 3 folrat i la Joves exhibeix múscul al pilar

La temporada castellera agafa velocitat amb l'estrena de més castells de nou. Així ho ha fet la Jove de Tarragona, que ja ha encetat els 9 pisos folrats amb un 3 de 9 que esperona els del Cós del Bou, amb la vista posada a Sant Joan. Els liles van revalidar el 5 de 8, el segon del curs, i van acabar de vestir la cita a la Selva amb el 4 de 8.

DOBLET DE LA JOVES

També la Joves de Valls estrenava cartes, amb protagonisme del pilar. Van ser el 4 de 8 amb el pilar i l'espadat de 7, a més del 3 i el 4 de 8. Precisament amb el 4 de 8 va ensopegar la mateixa Joves dissabte, que va actuar al Vendrell a la primera Diada de les Colles Campiones del Concurs.

El carro gros dels vermells va començar a passar factura a una de les rengles entre els pisos de terços i quarts en la descarregada, i que va acabar cedint quan ja sortien els quints. Tot i la caiguda en primera ronda, els vermells es refeien amb el 3 de 8, construcció que volien estrenar amb un pis més durant el cap de setmana, el 2 de 7, i un pilar de 6 amb canvi al segon pis.

ARRENCA LA GAMMA EXTRA

Va ser el Vendrell també l'escenari del primer castell de gamma extra d'enguany, signat pels Castellers de Vilafranca. Va ser la torre de nou emmanillada, uns castells amb què els verds van exhibir experiència, perquè van descarregar amb solvència tot i el treball al pis de quints. Els vilafranquins certificaven la seva segona actuació de la història a la capital del Baix Penedès amb el 3 i el 4 de 9, i el pilar de 6.

LA VELLA, 3 I PILAR

Al seu costat la Colla Vella va estrenar 3 folrat, però no se'n va sortir a l'hora de repetir el 4 de 9 amb folre que ja havia presentat per Sant Isidre i que dissabte quedava en intent desmuntat. El guió dels rosats va seguir pel 5 de 8 i el 4 amb el pilar. Els galons tornaven a la ronda de pilars, amb l'estrena del de 7 pisos.

ELS NENS RECUPEREN EL 3

Uns Nens del Vendrell amfitrions de la cita van poder homenatjar el seu llegat recuperant el 3 de 8 descarregat, que no completaven des del 2019, i que van aconseguir ajuntar amb el 4 de 8 i el 2 de 7. Una clàssica de vuit per als vendrellencs que assegura unes bones bases, per seguir somiant en gran.