Les campiones del Concurs, en directe a TAC12

En les seves 28 edicions, el Concurs de Castells només ha vist quatre colles endur-se el títol. Totes quatre, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Nens del Vendrell es veuran les cares aquest dissabte en el que promet ser la primera gran diada del curs 2024.

El carrer del Doctor Robert del Vendrell serà l'escenari d'una diada que aquest dijous va viure el sorteig de l'ordre d'actuació, que va determinar que els vilafranquins actuaran en primera posició, els vendrellencs segons i la Vella i la Joves de Valls en tercer i quart torn respectivament.

LA VELLA VOL EL PRIMER 3d9f DEL CURS

Una diada a la que la Colla Vella arriba amb ganes de fer la millor actuació de la temporada, superant a la duta a terme per Sant Isidre. Per fer-ho els de Manel Urbano volen sumar el primer 3d9f de la temporada al 4d9 folrat que ja van assolir a la plaça de l'Oli, tot i que l'assaig d'aquest divendres acabarà de marcar el programa rosat.

LA JOVES NO DESCARTA EL CASTELL DE NOU

Pel que fa a la Joves, tot i que no podrà comptar amb algunes peces importants, els seus responsables no descarten poder estrenar el primer castell de nou del curs. Tot dependrà d'un últim assaig de divendres que ha de permetre avaluar les possibilitats tant dels nou pisos com de castells de vuit i mig encara no estrenats com el 5d8.

ELS VERDS DE GAMMA EXTRA?

El gran salt en el marc de la temporada 2024 el podrien donar els Castellers de Vilafranca, que actuaran tot just per segona vegada a la seva història a la capital del Baix Penedès. Els verds podrien dur a plaça el primer castell de la Gamma Extra en forma de 2d9fm, tot i que, de moment, asseguren només els castells de 9 ja descarregats enguany.

ELS NENS BUSQUEN EL 3d8

Finalment, els Nens del Vendrell tenen la mirada posada en el 3d8, castell que no descarreguen des d'abans de la pandèmia, per a poder completar, si no hi ha sorpreses de darrera hora, la clàssica de vuit.

EN DIRECTE A TAC12

La diada de les colles campiones de Concurs començarà aquest dissabte a les 18h de la tarda al carrer del Doctor Robert i en directe a través de TAC12 amb la primera de la vintena de retransmissions previstes per a aquesta temporada.