L'agenda s'omple de monòlegs, teatre i música

Estrenes de discs i concerts d'aniversari perfilen un cap de setmana musical que també comptarà amb teatre, dansa i monòlegs.

EL MONAGUILLO. Tarragona. Palau de Congressos. Dissabte (18h)

Comencem el repàs a l’agenda cultural del cap de setmana amb un monòleg. Efectiviwonder és un passeig per la infància d’El Monaguillo i les diferències entre l’abans i ara. De quan érem nens perquè encara que ara ens diguin el contrari, nosaltres no estàvem diagnosticats. No teníem tik tok, la nostra diversió entre altres coses era tirar-nos pedres i si li obries el cap a un amic, deies: “quina bona tarda fa fora” i el millor és que ens comunicàvem amb un got de plàstic amb un fil i de vegades se n’anava la cobertura. El Monaguillo ens evoca aquesta època passada.

L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE (LA PUNTUAL). Tarragona. Teatre Tarragona. Dissabte (20h)

Un clàssic del teatre català. L’auca del senyor Esteve és una obra modernista en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat d’aquella època. L’eix temàtic és l’enfrontament entre l’artista i la societat, problemàtica que va viure el mateix autor. El missatge de Rusiñol a propòsit de les relacions artista-societat és molt clar: el reconeixement recíproc. L’obra la dirigeix Àngel Llacer i compta amb música original de Manu Guix.

ENCLAVES LIBRES (cia EVOHE). Altafulla. La Violeta. Dissabte (19h)

 La companyia de dansa Evohé tancarà la gira de l’espectacle ‘Enclaves libres’ a  la Violeta. La proposta convida l’espectador a submergir-se, a través dels seus diferents passatges, en un món suggeridor i oníric amb una mirada íntima sobre l'amor i la llibertat. El resultat és un espectacle delicat, fresc, poètic i viu on la dansa, l'audiovisual, el text i l'atmosfera creada a través de la música original, viuen conjuntament en la cerca de terrenys on la bellesa ens habita i arriba a transformar la realitat.

OLGA PES. Tarragona. Teatre Tarragona. Divendres (20h)

La compositora i cantant Olga Pes porta el seu novè àlbum ‘Hello Sun & Hello Moon al Teatre Tarragona. Una proposta amb la qual recupera els músics amb qui va començar en el món de la música: Alex Merino, a la bateria, i el baixista Gustavo Cruz. Una proposta que suma el folk-pop nòrdic de l’artista amb la força del rock dels retrobats companys de viatge. En aquesta ocasió, també l’acompanyaran dos referents de la txalaparta: Nando Taló i Francesc Aguilera.

35 ANYS DE L’ORQUESTRA HÄNDEL. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Diumenge (19h)

Enguany fa justament 35 anys que la iniciativa del mestre Evelio Tieles va propiciar la creació d’una agrupació nodrida per alumnes de corda del Conservatori de música de Vila-seca. Des d’aleshores, centenars de joves hi han passat. Ara, l’orquestra Händel, dirigida per Rafael Fabregat, vol celebrar l’efemèride d’aquest grup en perpètua mutació, que manté el rumb amb les seves eines habituals: dedicació, talent, il·lusió i esperança.

QUIM MANDADO. Valls. Sala Red Star. Dissabte (21.30h)

També fa 35 anys del primer disc del mític grup català Sangtraït, Els Senyors de les Pedres. Per commemorar-ho el seu cantant, Quim Mandado, amb una formació que inclou dos fills seus, i Joan Cardoner, recull el llegat de la banda de la Jonquera. Un concert per nostàlgics, que repassa els grans himnes del grup.