Altafulla no aturarà el procés per modificar el terme i respon a Viñuales

El procés administratiu de canvi de terme entre Tarragona i Altafulla engegat pel consistori altafullenc no s'arxivarà tot i la petició de Tarragona.

Així ho ha manifestat aquest dijous el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera en una entrevista al programa Saló de Plens. Molinera ha respost d'aquesta manera a l'alcalde tarragoní, Rubén Viñuales, que aquest dimecres va presentar les al·legacions tarragonines al projecte, argumentant que no existeix cap motiu per a demanar el canvi de frontera entre els dos municipis.

Viñuales, a més va carregar contra la prestació de serveis per part d'Altafulla en aquesta franja de terrenys, qualificant-los d'alegals. Molinera, però, ha assegurat que no els deixaran de prestar.

AL·LEGACIONS FAVORABLES AL CANVI

Molinera també ha sortit al pas a les afirmacions de l'alcalde tarragoní quan assegurava que els veïns i propietaris de la zona no volen passar a formar part d'Altafulla. En aquest sentit, ha quantificat en una desena les al·legacions ja rebudes i ha afirmat que la gran majoria defensen el canvi.

CAPITALITAT FRÀGIL

Molinera ha tornat a reclamar que les dues parts s'asseguin en una taula per parlar del tema, tot i que creu que Tarragona no està exercint la capitalitat que li pertocaria. És per això que reclamen que sigui un agent extern com la Generalitat qui decideixi.

Finalment, ha desvinculat la reclamació actual de l'acord per a delimitar un nou límit signat i executat l'any 2013, ja que creu que es tractava d'una part molt petita de terreny i que beneficiava a les dues parts.