Estebanell invertirà 12 milions en fotovoltaiques al Camp de Tarragona

Una energètica projecta 4 plantes fotovoltaiques al Camp de Tarragona. En total, sumarien 29 hectàrees amb una inversió total de 12 milions d’euros. Són projectes que l’empresa Estebanell, que produeix, distribueix i comercialitza energia amb seu a Granollers, vol establir a Vinyols i els Arcs, El Catllar, Figuerola del Camp i el Pla de Santa Maria. Tots quatre són projectes que van de les 5 a les 10 hectàrees, és a dir que tots superen la superfície equivalent a més de 7 camps de futbol.

Els 4 projectes per al Camp de Tarragona es troben en la primera de les tres fases de tramitació, la d’autorització administrativa i que ha d’emetre el departament d’Acció Climàtica. Amb tot, ja compten amb l’acord dels propietaris dels terrenys d’aquests sòls, alguns d’ells ara conreats, però la majoria qualificats, diuen, com a terrenys de baix valor.

MODEL AGROVOLTAIC

En el cas de la planta a Vinyols i els Arcs, els terrenys de la qual estan qualificats com a prioritaris per al cultiu agrícola, es tracta d’un model híbrid agrovoltaic, i combinaria la instal·lació de panells solars amb el conreu de calçots.

Estebanell, que a tot Catalunya vol impulsar 14 projectes de renovables, assegura que són models de parcs amb una estructura que es fixa directament al sòl sense necessitat d'asfaltar, i amb elements que reforcen l’ecosistema dels entorns com ara tanques vegetals i que permetin el pas de la petita fauna de la zona.