La Jove i la Joves s'estrenen a la gamma alta de vuit


Cap de setmana de passes endavant pel que fa als castells de gamma alta de vuit per part de les principals colles del Camp de Tarragona.

LA JOVES ESTRENA EL 2d8f

És el cas de la Joves de Valls, que va estrenar el seu ventall de castells de vuit i mig a la diada Ramon Barrufet a la capital de l'Alt Camp. Ho va fer a la segona ronda, amb un primer 2d8f del curs treballat, però que els de Francesc Ramon van poder descarregar. El van acompanyar dels dos castells bàsics de vuit i del segon pilar de sis vermell de la temporada.

ELS NOIS FAN CASTELL DE SET

Al seu costat, els Nois de la Torre van sumar un nou castell de set pisos a la seva temporada. En una diada en què van rebaixar les expectatives de les anteriors actuacions, els torrencs van tenir en el 3d7 el seu millor castell. L'actuació la van completar els Castellers de la Sagrada Família, que van assolir castells de la gamma alta de set.

ESTRENA DOBLE DE LA JOVE

La millor actuació del cap de setmana, però, va tenir lloc dissabte a la plaça del Pallol de Reus.

Allí la Jove de Tarragona va fer no una, sinó dues passes endavant en la seva temporada. Els del Cos del Bou van estrenar els castells de vuit i mig per partida doble. Després de completar el 3d8, a la segona ronda, van atacar un 5d8 que va presentar molt bones mides. Un cop completada la catedral, la segona estrena del dia va ser el 4d8 amb l'agulla, que van descarregar amb suficiència. Van tancar l'actuació amb el quart espadat de sis del curs.

LA VELLA RODA PENSANT EN LA GAMMA EXTRA

Al seu costat, la Colla Vella va continuar consolidant els castells de la gamma alta de vuit que han d'optar a pujar un pis més en forma de Gamma Extra per Sant Joan. Així, i un cop descartat el castell de nou pisos, els rosats van obrir plaça amb el tercer 5d8 del curs. A la segona ronda van optar pel 2d8f i van tancar l'actuació amb el 4d8 amb el pilar i el pd6, dos castells que van presentar canvis destacats a l'espadat de sis, sobretot en el segon pis.

L'actuació la van completar els amfitrions, uns Xiquets de Reus que van tenir en el 4d8 el seu millor castell.