La Costa Daurada acollirà el torneig de futbol sala formatiu més gran d'Europa

El Camp de Tarragona serà l'epicentre del futbol sala formatiu del 14 al 16 de juny gràcies a l'ASB Futsal Costa Daurada.

Aquest torneig, el més gran de la seva tipologia a Europa, acollirà uns 2.400 esportistes d'edats compreses entre els 8 i els 19 anys. Comptant els acompanyants, s'esperen unes 3.500 persones que es repartiran per diferents localitats.

En total, set municipis entre els quals es troben Tarragona, Salou i la Canonja. El Palau d'Esports o els pavellons salouencs seran alguns dels 22 escenaris on els 150 equips vinguts d'arreu del món disputaran els partits.

Els organitzadors han decidit rebatejar el torneig per aquesta edició, incloent-hi la marca Costa Daurada, per ajudar a promoure la destinació. Tot i que el torneig és majoritàriament masculí, també inclourà partits femenins per a joves de 13 i 14 anys, així com un open per a noies nascudes a partir del 2009.

Una de les novetats és la participació d'equips brasilers, italians i finlandesos. Tanmateix, el gruix seran equips catalans i de la resta de l'Estat.

futsal_20204.jpg

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme, la FEHT, confia que l'ASB Futsal Costa Daurada tindrà un impacte molt positiu sobre l'economia de la zona, tot i que no s'aventura a preveure'n un càlcul.

L'empresa organitzadora també prepara altres campionats que tindran lloc aviat a la Costa Daurada, com un torneig de futbol 7 la setmana que ve a Salou.

D'altra banda, també han confirmat el primer campionat de vòlei femení internacional de la demarcació pels volts de la Setmana Santa de l'any que ve. Tot plegat, consolida la relació entre la Costa Daurada i el turisme esportiu, contribuint a la desestacionalització del sector.