L'estació de l'AVE, més a prop de tenir un aparcament 'low cost'

Pas important perquè els viatgers de l'AVE del Camp de Tarragona tinguin una alternativa més barata i segura per deixar els seus vehicles.

La comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha atorgat la requalificació necessària per construir un aparcament de baix cost a escassos metres de l'estació d'alta velocitat. Disposaria d'unes 650 places i el preu podria rondar els 5€ al dia, prop d'un 80% més barat que el de l'actual.

El projecte, impulsat des de fa nou anys per l'Ajuntament de La Secuita, posaria solució a l'elevat cost i poca capacitat del pàrquing de l'estació, així com la inseguretat per a les persones que no tenen més remei que deixar el cotxe als vorals.

vorals_ave.jpg

El projecte, però, està condicionat per una altra actuació. Aquesta no és altra que la de construir una rotonda a l'accés de l'estació. Unes obres que la Generalitat té en un calaix des del 2012, que no té partida pressupostària, però que entra en conflicte amb la materialització del pàrquing 'low cost'.

És per això que l'executiu secuitenc ja treballa amb el projecte tècnic que contempla alternatives que permetin iniciar les obres i adaptar els accessos quan es construeixi la rotonda.

Tot plegat, una dificultat més per l'Ajuntament, que critica la falta de suport a l'hora de tirar endavant un equipament clau per la mobilitat del territori. Tant és així, que no confien en cap ingrés extern i estudien la fórmula de la concessió administrativa a canvi de les obres.

Quan el projecte estigui llest, tornarà a mans de la comissió d'Urbanisme pel vistiplau definitiu. És per això que el consistori no s'aventura a donar dates d'inici d'obres. Es calcula que el cost dels treballs podria enfilar-se fins als dos milions d'euros.