The Tyets, la principal proposta de la cartellera

Arriba el moment de repassar les principals propostes que trobem a les cartelleres del Camp de Tarragona. Musicalment, el plat fort serà la visita de The Tyets a Tarragona, però n'hi ha d'altres també destacades.

LO CANT DE LES ÀNIMES MUDES. Tarragona. Sala Trono. Dissabte (20 h) i diumenge (18 h)

En el si de dues famílies rurals catalanes que acumulaven anys de disputes i baralles per les terres, germina la llavor d’un nou amor entre l’hereu i la pubilla de cada casa que podria capgirar aquesta situació. Malgrat tot, la pressió de la història familiar fa que els nostres protagonistes deixin escapar els anys sense dirigir-se poca cosa més que alguna llambregada vergonyosa que, irònicament, fa florir amb més força aquest sentiment. Lo cant de les ànimes mudes és una obra de Víctor català adaptada per la companyia La Tremenda.

ANNA FEDOROVA I LA FRANZ SHUBERT FILHARMONIA. Tarragona. Teatre Tarragona. Divendres (20 h)

Dos concerts de qualitat en un de sol a Tarragona. La pianista ucraïnesa Anna Fedorova, guanyadora del premi Rubinstein de piano l’any 2009, serà l’encarregada d’interpretar un dels concerts per a piano més estimats del repertori, el tercer de Rakhmàninov, un compositor íntimament lligat a la seva trajectòria. A la segona part, Tomàs Grau es posarà al capdavant de la Franz Schubert Filharmonia per dirigir una de les obres més colpidores de la història de la música, La consagració de la primavera, d’Igor Stravinsky.

THE TYETS. Tarragona. Tarraco Arena Plaça. Dissabte (21 h)

El segon disc de The TyetsÉpic Solete els ha acabat consolidant com un dels grups del moment a Catalunya. The Tyets s'han convertit en tot un referent per al públic jove i no tan jove de casa nostra que vibra amb cada cançó del duet de Mataró omplint sales i places de tot el territori. Aquest 2024 continuaran oferint nova música i un nou directe reformulat al 100%. Un directe ambiciós i potent que arriba ara a la Tarraco Arena.

KAMBRASS QUINTET. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (21 h)

Orígens i Bach, dos grans temes que donen forma a la proposta musical que presenta KamBrass Quintet. Una primera part centrada en els inicis del quintet de metalls, amb música original per a la formació i un dels primers arranjaments propis, el Preludi en do menor del pianista i compositor Rachmaninoff. Posteriorment, Dos Bachs prenen el relleu del concert: el conegut Johan Sebastian Bach amb el Preludi i fuga en mi menor original per a orgue, i el trompista americà Jan Bach amb l'obra original Rounds and Dances, formada per cinc moviments de diferents estils.

MARIA JAUME. Altafulla. Casal La Violeta. Dissabte (20 h)

Tanquem aquest repàs a la cartellera a la Violeta d’Altafulla. Allí, Maria Jaume  realitzarà el primer concert de la gira de presentació al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre del seu nou treball. La cantant mallorquina presentarà ‘Nostàlgia Airlines’, un àlbum amb col·laboracions  excepcionals d’altres artistes, que també farà parada al Primavera Sound, entre altres.