Els edificis continuen sense complir amb les inspeccions obligatòries

En global, a tota la demarcació, dels 120.000 edificis que haurien d'haver complert el tràmit obligatori de passar la Inspecció Tècnica per tenir més de 45 anys, només 24.000 ho han fet. Per tant, el percentantge se situa per sota del 20%.

Un fet que lamenten des de l'ens encarregat d'aquestes inspeccions, el Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Tarragona. Creuen que és clau la manca d'informació per part de les administracions al voltant d'aquesta obligatorietat.

També pensen que hi té a veure el fet que no se sancioni. Reconeixen que, generalment, només es compleix quan es vol rebre una subvenció per a algun tipus d'instal·lació o reforma.

DEFICIÈNCIES A GAIREBÉ TOTS ELS INSPECCIONATS

Inspeccio

A més, entre els edificis que sí que han complert amb la inspecció, el 93% presenten deficiències, principalment a les façanes i cobertes, però també a l'estructura. Precisament, són aquests els aspectes que es tenen més en compte durant una inspecció.

TARRAGONA COMPLEIX, VALLS I TORREDEMBARRA NO

Per municipis, Tarragona es troba entre els que es compleix més amb aquesta obligatorietat, ja que un 65% dels edificis han passat la inspecció. A l'altre extrem hi ha municipis com Valls, on només un de cada deu immobles compleixen, o Torredembarra on només un 5% dels immobles requerits han estat inspeccionats.