És massa d'hora per obrir les fonts?

Des de fa uns dies, l'aigua de les fonts ornamentals torna a rajar en municipis com Tarragona, Salou o Vila-seca. Una imatge que feia molts mesos que no es veia, però que la millora de les reserves d'aigua al país, ha permès de nou. Des del març ha plogut i tenim més aigua, sí, però la sequera no és història. Ni molt menys. Això planteja la qüestió de si la reobertura d'elements no indispensables, com les fonts, ha estat precipitada. Els experts la validen, però creuen que veure-les buides era una bona mesura de conscienciació.

L'ESTIU HO FARÀ CANVIAR?

La primavera ha tornat a ser plujosa com les d'abans. D'aquí a un mes, però, l'estiu començarà a treure el nas. A l'espera de si l'aigua escasseja de nou i cal tornar a endurir mesures, sabem del cert que l'Ebre garanteix el subministrament a bona part del Camp de Tarragona.

S'han reomplert fons i tot apunta que aquest estiu també ho faran les piscines. En aquest sentit, es corre massa, o no? Els experts també opinen que l'aiua ebrenca ha d'ajudar a poder omplir les de casa nostraSigui com sigui, caldrà continuar treballant per fer més eficient la xarxa i regular el consum públic i privat de l'aigua.