Els gladiadors tornen a triomfar a Tarraco Viva

Tarraco Viva ha viscut el primer cap de setmana a ple rendiment amb desenes d'activitats al voltant de la vida i les tradicions de l'època romana. Ho ha fet, a més, amb alguns dels espectacles més demandats pels espectadors del festival, els que versen al voltant de la figura dels gladiadors.

Així, tot i que l'arena de l'amfiteatre ja fa anys que no acull els seus antics protagonistes per la impossibilitat d'accedir a les graderies, la terrassa superior del monument va tornar a acollir els lluitadors romans. Ho va fer de la mà del grup de recreació història Tarraco Ludus, que va posar en valor el paper dels gladiadors a l'època republicana, conscients que aquesta és una de les recreacions que més públic aplega en un festival com aquest.

Un públic que havia exhaurit les entrades des de feia dies i que va sortir de l'espectacle amb uns coneixements ben diferents dels que tenia al cap abans de començar.

TAMBÉ A SALOU

Tarraco Viva 1

I no només l'amfiteatre tarragoní va acollir gladiadors aquest cap de setmana. El mateix diumenge, la Vila Romana de Barenys, a Salou, va rebre uns dels clàssics del festival, els gladiadors del grup italià Ars Dimicandi, que fa un quart de segle que són protagonistes cada any a Tarragona. Ho van fer amb un espectacle nou en el qual van voler desmuntar alguns dels mites que es relacionen amb els gladiadors.

LES LEGIONS, A ALTAFULLA

Uns gladiadors que entre els seus privilegis tenien el de no anar a la guerra amb les legions romanes. Precisament aquestes darreres van ser les protagonistes diumenge a Altafulla de la mà de Projecte Phoenix. Els participants van poder conèixer, per exemple, el pes real d'un casc de legionari o d'una armadura. També altres aspectes de les vides dels legionaris, com ara què menjaven, si tenien permisos per anar a casa seva.

PIRATES AL CIRC

I un dels principals adversaris a la mar Mediterrània de les legions romanes eren els pirates, causants de nombrosos segrestos i pillatges al llarg dels segles. Per a conèixer millor com eren més enllà de les llegendes, i quina era la sort que podien patir les seves víctimes el Circ Romà va acollir al grup tarragoní Thaleia per explicar-ho.

CENTCELLES TORNA A PRENDRE VIDA

Centcelles

Però no més de lluites, batalles i pirates viu Tarraco Viva. Un dels seus aspectes principals és recrear el dia a dia de la societat romana. Així, un any més el Conjunt Monumental de Centcelles, a Constantí, va veure com la companya Septimani Seniores donava vida a un dels frescos més famosos de la cúpula de la vila romana, en el marc de la representació de la tornada victoriosa a casa del senyor de la vila després de la guerra.


Ara, Tarraco Viva afronta la seva segona setmana amb dotzenes de noves activitats que ompliran el Camp de Tarragona fins diumenge vinent.