Cau una organització criminal dedicada a desocupar habitatges

Cop policial contra Antiokupa Tarraco, l'empresa de Mont-roig del Camp que encobria una organització criminal dedicada a executar desnonaments extrajudicials a tot Catalunya. Extorsions, amenaces telefòniques, talls en els subministraments, danys als immobles, denúncies falses, robatoris amb força o, fins i tot, lesions greus als inquilins, així treballava aquesta banda per desallotjar habitatges. S'han identificat més de 60 fets a tot el país.

Els propietaris dels pisos els pagaven per fer fora els ocupants, alguns d'ells en situació de vulnerabilitat i d'altres amb contractes vigents. Les activitats eren graduals. Inicialment, oferien una sèrie d'acords perquè abandonessin els domicilis voluntàriament. Si no tenia resultat, progressivament anaven incrementant les amenaces i coaccions. Tot plegat, ho feien amb aparença d'una empresa i utilitzava la cobertura d'un despatx d'advocats per donar sensació de legalitat.

La setmana passada, els Mossos van detenir 16 persones, diverses amb antecedents, i n'investiguen 11 més. Dos ja han ingressat a presó, de forma comunicada i sense finança, per ordre del jutjat de Reus i sis han quedat en llibertat provisional.

Els registres es van produir en domicilis de Salou, Reus i l'Hospitalet de l'Infant, a més d'altres ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La policia catalana va intervenir armes de foc, diverses armes prohibides, telèfons, documentació i elevades quantitats de diners. La causa està oberta per una dotzena de delictes, entre els quals lesions, robatoris, contra la integritat moral, falsificació de documents o pertinença a organització criminal.