Dansa a l'antiga presó, entre les propostes culturals

RAVID ABARBANEL/TOM WEKSLER. Tarragona. Antiga Presó. Dissabte (11.30h)

Nova jornada del cicle en dansa a l’antiga presó de Tarragona. Hi actuaran Ravid Abarbanel i Tom Weksler. La primera ens endinsa en el seu viatge per construir-se una llar a traves de visitar diferents mons i cultures i que plasme com un recull de records que contribueixen a aquesta construcció. És la proposta Uprooted. Tom Welsler, per la seva banda, proposa The Falling Man: un diàleg entre el moviment i la composició musical Passacaglia de Biber, per ser ballat en espais no-convencionals.

NÚRIA GRAHAM I AOFIE NESSA. Sala Zero. Dissabte (20.30h)

La Sala Zero presenta Núria Graham i Aoife Nessa, dues artistes amb un mateix origen geogràfic (Irlanda) i musical. Influenciades pel folk més màgic, amb tocs d'arpa, caixes de ritmes, instruments que van rotant... juntes ens presenten per primera vegada en directe un viatge on es troben, es barregen i es complementen fins a tornar-se una sola persona.

BONA GENT (QUIM MASFERRER). Tarragona. Palau de Congressos. Dissabte (21h)

Durant anys, dècades, segles, hem aplaudit actors, actrius, dramatúrgies, escenografies, directors… Però ens hem oblidat d’una peça clau del teatre: el públic. D’aquesta forma, Quim Masferrer pensa que ha arribat l’hora de fer un homenatge al públic en un espectacle únic i impossible de repetir perquè precisament el públic n’és el protagonista. Un protagonista, o millor dit: molts protagonistes que escriuran l’argument d’aquesta experiència.

ANNA D’IVORI. Tarragona. Teatre Tarragona. Diumenge (19h)

Anna d’Ivori torna al Teatre Tarragona per presentar l’espectacle Lux et Umbra, un concert a través del qual descobrirem en directe les cançons que configuren el seu tercer disc d’estudi. Aquest treball, com ja anticipa el títol, és el resultat sonor de la prèvia reflexió de la cantant i compositora tarragonina a l’entorn d’aquests dos conceptes, llums i ombres, i l’aparent antagonisme (o no) que pugui haver-hi entre si.

HUGO RACE. Montblanc. Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre. Dissabte (20h)

I per acabar, ho fem amb regust internacional. Ens fixem en la visita del músic australià Hugo Race. El veterà artista, que a la dècada dels vuitanta va formar part de Nick Cave & The bad Seeds, actuarà en el marc de les festes de Sant Matíes.