La Costa Daurada tindrà més platges per a gossos

La Costa Daurada amplia les opcions de platges per a gossos. Gairebé tots els municipis ho permetran en un racó o un altre del seu litoral. L'única excepció és Vila-seca, on es descarta aquesta possibilitat. De fet, la nova ordenança de civisme que aviat estarà aprovada definitivament especifica que els animals de companyia no es podran portar a la platja. 

En canvi, l'Ajuntament de Tarragona confirma que enguany sí que tindrà una platja per a gossos, amb tots els ets i uts, i mira d'obrir altres espais. L'any passat el Miracle va habilitar un espai on dur-los lligats, però no es tractava d'una zona tancada com el 2021 on els cans poguessin banyar-se lliurement. No va ser així perquè la Generalitat no va donar-los l'autorització. Aquest estiu, però, Tarragona sí que tindrà la llicència per obrir una platja per a gossos amb tots els serveis. I podria no ser l'única on estigui permès perquè l'Ajuntament explora altres indrets. Es descarta fer-ho a l'Arrabassada i la platja Llarga és la que té més números.

Qui farà un pas més en l'estratègia Pet Friendly és Torredembarra que, per primera vegada, inclourà un espai per a gossos al barri marítim. En aquest sentit, el consistori va renunciar a rebre la bandera blava de la platja a canvi de poder comptar amb aquesta zona per als animals de companyia. El mateix passa a la platja de Ponent de Salou.

Finalment, Altafulla ha optat per introduir canvis a l'ordenança amb la intenció de permetre que els gossos puguin gaudir de la platja unes hores del dia a la zona del Fortí. Serà a primera hora i a la nit. En concret, es possibilitarà de 7 a 8.30 del matí i de 10 a 11.30 de la nit.