Dos detinguts a Tarragona en un operatiu internacional contra el tràfic de marihuana

Operació policial internacional contra el tràfic de drogues. La Policia Nacional, l'Europol i les policies de Finlàndia i Polònia han desarticulat un clan familiar, establert a Barcelona, que actuava com a majorista en la venda de marihuana a Europa. S'han detingut 54 persones, dues de les quals a Tarragona.

De fet, a Catalunya es van detenir un total de 27 persones, 4 a Andalusia, 9 a Finlàndia, 5 a Alemanya, 5 més a Suècia i 4 a França. En els registres, que també es van fer a les comarques tarragonines, es van intervenir 34.000 euros en efectiu, 3.000 en criptomonedes, 600 quilos de marihuana i milers de plantes. A més a més, es van bloquejar vuit propietats immobiliàries per valor d'1 milió i mig d'euros. També es van comissar armes de foc.

L'organització criminal portava anys en funcionament. De fet, inicialment es dedicava a la venda d'heroïna, però els darrers anys havien basat el model de negoci en el cultiu i tràfic de marihuana. Les plantacions les establien en poblacions marginals i cases ocupades per dificultar les actuacions policials. Alhora, l'hermetisme del clan familiar i la jerarquia amb la qual treballaven jugava en contra de les investigacions. També actuaven amb violència contra altres traficants.