El Ministeri de Transports no descarta el sabotatge en el caos de Rodalies

El Ministeri de Transports presentarà denúncia a la justícia per esbrinar qui hi ha darrere del caos a Rodalies coincidint amb la jornada electoral d'aquest 12 de maig.

Així ho ha anunciat el ministre Òscar Puente en una compareixença per a explicar amb detall els fets. En aquesta Puente ha posat en dubte que la causa de la incidència fos un simple robatori de cable, tal com es va apuntar en un primer moment des dels Mossos d'Esquadra.

SITUACIÓ PREOCUPANT

I és que des del Ministeri emmarquen l'acció, que ja han anunciat suposarà afectacions al servei durant els pròxims dos mesos i tindrà un cost econòmic que podria arribar als 15 milions d'euros, en l'elevat nombre d'incidències alienes al servei que afecten la infraestructura ferroviària catalana.

En aquest sentit, segons el ministre, en els darrers cinc anys Catalunya ha patit més de la meitat d'aquests fets del conjunt de l'Estat, un fet que, diu, no resoldrà el traspàs de les competències a la Generalitat.

TRANSPORT ALTERNATIU DES D'AQUEST DIMARTS

Per tal de minimitzar les conseqüències de la incidència en les pròximes setmanes, RENFE posarà en marxa a partir de d'aquest dimarts un servei de transport alternatiu en totes les línies afectades.