El PSC guanya clarament a la costa, l'independentisme resisteix a l'interior

La històrica victòria socialista a la demarcació s'ha fonamentat al Camp de Tarragona als municipis més poblats de la Costa Daurada.

VICTÒRIA CLARA A TARRAGONA, SALOU I VILA-SECA

D'aquesta manera, els socialistes s'han imposat clarament a Tarragona, Vila-seca i Salou, on la forquilla de vot socialista s'ha situat entre el 28 i el 31%. Tant a Tarragona com a Salou, el Partit Popular s'ha situat en segon lloc, tot i que a força distància dels socialistes. A Vila-seca, però, ha estat VOX qui ha ocupat la segona posició, just per davant dels populars.

També en els tres municipis més poblats de la costa tarragonina destaca l'enfonsament dels partits independentistes. A Tarragona, la suma de Junts, Esquerra i la CUP s'ha quedat a prop de 32% dels vots, mentre que a Vila-seca i Salou el percentatge es queda en un 22%.

JUNTS I ERC AGUANTEN AL BAIX GAIÀ

A la resta de la costa, al Baix Gaià, també ha guanyat el PSC, però aquí els partits independentistes han aguantat millor la caiguda. A Torredembarra, Junts i Esquerra van ser la segona i la tercera força, igual que a Altafulla, on els juntaires van quedar molt a prop dels socialistes.

EL PSC ARRASSA A CONSTANTÍ I LA CANONJA

Un PSC que sí que va es va imposar molt clarament en alguns dels seus feus tradicionals com Constantí i La Canonja, amb un 14 i un 23% respectivament de distància respecte a la segona força, que en ambdós casos va ser VOX.

MAJORIA INDEPENDENTISTA A L'ALT CAMP I LA CONCA

I una imatge de victòria clara socialista a la costa que va ser ben diferent de l'interior, on l'independentisme continua sent majoria. Així, tant a Valls com a Montblanc i L'Espluga de Francolí, Junts va ser la força més votada. A Valls, els socialistes van ser segona força, mentre que als principals municipis de la Conca, Esquerra va quedar en segona posició.

Als tres municipis, la suma de partits independentistes va superar la meitat dels vots, situant-se al voltant del 60%.