L'economia de Tarragona resisteix els conflictes internacionals

L'economia del Camp de Tarragona es manté estable tot i els conflictes internacionals que poden fer variar l'escenari macroeconòmic. Així es demostra amb el tancament de l'any 2023, amb un impuls final de creixement de l'economia tarragonina del 0,6%, que va fer arribar el global anual fins al 2,4%, una xifra que els experts consideren com a positiva, comparant-la amb altres territoris.

Així s'ha posat de manifest en la presentació de l'Informe de Conjuntura Econòmica del primer trimestre d'aquest 2024 que elabora la Càtedra per al foment de la innovació Empresarial de la Universitat Rovira i Virgili i impulsen les quatre cambres de comerç de la demarcació. En aquest es posa en valor el dinamisme de l'economia del territori.

DIVERSIFICAR LES EXPORTACIONS

Un altre dels aspectes en què s'ha volgut incidir en la presentació ha estat en la bona salut de les exportacions de les empreses tarragonines, que l'any 2023 es van enfilar fins als 11.000 milions d'euros, el que representa un 11% de les exportacions catalanes.

Tot i això, els experts creuen que s'ha de diversificar l'aposta pel que fa al camp de la indústria tecnològica. En aquest sentit, valoren molt positivament l'arribada de noves indústries en aquests sectors com pot ser la de la fàbrica de bateries elèctriques projectada per la coreana Lotte Energy a Mont-roig del Camp.