El turisme, satisfet amb la Setmana Santa, ja preveu un estiu prepandèmic

Municipis com Salou viuen aquests dies un constant anar i venir de maletes. Moltes d'aquestes arriben a la capital de la Costa Daurada gràcies al turisme esportiu, que aquesta Setmana Santa atraurà més de 40.000 persones a la demarcació. Hotels com el 4R Playa Park rebrà més de 1.000 esportistes de diferents edats registrant una ocupació que oscil·larà entre el 80 i el 90%. 

Els hotelers no són els únics satisfets, i entitats com el Club Esportiu Santa Mònica de Palma de Mallorca marxa de Salou encantat després de participar de la Mare Nostrum Cup. Els balears han portat gairebé 150 infants d'entre 10 i 18 anys acompanyats de més d'una quinzena de treballadors del club.

Ni la climatologia ni la competència de la neu han esguerrat el pronòstic del sector turístic. La majoria dels visitants són de Catalunya i Espanya, però també han començat a arribar els primers estrangers.  Als càmpings, ja s'hi troben alguns alemanys i neerlandesos, mentre que els britànics i irlandesos arriben a través dels turoperadors. També s'esperen francesos, més difícils de detectar perquè arriben amb cotxe.

DDR_Peça_ja_hi_ha_turistes_Setmana_Santa_turisme_esportiu_salou_costa_daurada_març_2024.jpg

UN ESTIU COM EL DEL 2019

Després de la bona arrencada turística, el sector ja mira cap a l'estiu i les sensacions són excel·lentsLes reserves s'estan movent més que l'any passat, les peticions de les aerolínies a l'Aeroport també creixen i els inputs que rep el sector en fires i promocions donen peu a l'optimisme.

Per tot això, sembla que, aquest any sí, s'arribarà a les xifres prepandèmiques. Els indicadors, doncs, apunten que tots els mercats es recol·locaran durant aquest 2024 i que el buit que va deixar el mercat rus serà cobert per l'auge del turisme de països com Alemanya i Països Baixos.