Repsol condiciona les inversions a l'impost de les energètiques

Repsol ha presentat aquest dijous l'actualització de la seva estratègia fins al 2027, manté el gruix d'apostes, però les congela a l'espera de com evolucioni el marc regulador i fiscal a l'Estat.

L'Ecoplanta per transformar residus en nous materials i biocombustibles o l'electrolitzador per produir hidrogen són els principals projectes que Repsol té per a Tarragona. Compten amb finançament d'Europa, però l'empresa hi ha penjat un interrogant. 

L'actualització del pla estratègic manté les iniciatives, però deixa la porta oberta a replantejar-se-les, en funció del que passi amb l'impost extraordinari a les energètiques. Al conjunt de l'Estat, la multinacional condiciona uns 6.000 milions d'euros d'inversió fins al 2027.

CALENDARI EN DUBTE

Les prioritats de Repsol per als pròxims quatre anys plantegen poques novetats. Tan sols, retarda un any la posada en marxa de diverses instal·lacions. Mentre no posa data a l'Ecoplanta, fixa el 2027 per activar l'electrolitzador per produir hidrogen, quan el calendari inicial preveia la posada en marxa el 2026.

D'altra banda, l'empresa analitza les opcions per transformar diversos equips del complex industrial per disposar d'una planta de combustibles renovables que sigui capaç d'incorporar matèries primeres d'origen circular que substitueixin les d'origen fòssil.