La URV arrencarà la reforma de la Facultat d'Educació a l'estiu

La URV emprendrà aquest estiu un dels projectes més reclamats per la comunitat universitària: la reforma de la Facultat d'Educació i Psicologia.

Es va construir el 1976 i és l'edifici més antic de la universitat tarragonina. La rentada de cara profunda costarà uns 7 milions d'euros, que pugen fins als 7,5 si es té en compte el cost del trasllat dels alumnes i el mobiliari.

Les obres faran entrar aquest edifici predemocràtic en ple segle XXI amb unes instal·lacions modernes que comptaran amb millores d'eficiència energètica i adaptades a tots els requisits legals.

Tot plegat, mantenint la personalitat volumètrica dissenyada per Francisco Navarro Borràs fa mig segle. Els treballs duraran 18 mesos i estaran enllestits el febrer del 2026.

urv_facu_edu.jpg

Durant aquest temps, les 1.800 persones que conformen la comunitat universitària de la facultat quedaran distribuïdes en diversos espais.

El gruix d'estudiants, un 80%, es repartirà per l'aulari del Campus Sescelades. Un 10% anirà a l'edifici annex de la facultat, on també farà cap el Personal d'Administració i Serveis.

Finalment, uns 200 alumnes faran classe al Seminari de Tarragona. Una redistribució, que pot tenir avantatges per als estudiants que entraran en contacte amb altres carreres.

La reforma integral de la Facultat d'Educació i Psicologia donarà lloc a un edifici multifuncional. Això fa que els plans per construir la nova facultat al Campus Catalunya no quedin descartats de cara al futur.

La licitació de les obres a la Facultat d'Educació i Psicologia de la URV s'obrirà de forma immediata i s'espera tenir l'empresa adjudicatària entre el maig i el juny.