La crema dels Carnestoltes posa fi al Carnaval

TORREDEMBARRA

Els torrencs i torrenques van acomiadar els dies de disbauxa amb una sardinada a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat. Minuts abans, la comitiva fúnebre va desfilar per l'avinguda de Pompeu Fabra per dir adeu al Rei Carnestoltes. D'aquesta manera el municipi donava per finalitzat un dels Carnavals més multitudinaris dels últims anys que va aplegar el passat cap de setmana més de 1.500 persones. Des d'avui, la Regidoria de Festes ja treballa per millorar i consolidar alguns dels actes, entre ells la Rua Infantil del divendres o el vermut de Carnaval que va tenir lloc a la plaça de Catalunya. 

VILA-SECA

A Vila-seca, la xaranga local Band Tocats va acompanyar el seguici mortuori del Rei Carnestoltes. Un seguici que va sortir des del Castell i va recórrer el centre històric fins arribar a la plaça d'Estudi. Allà es va reconèixer la implicació de les comparses participants i l'advocat de la família Carnestoltes va llegir el testament del rei. El municipi tancarà els actes carnavalescs aquest cap de setmana amb un vermut popular diumenge. 

MONTBLANC

I Montblanc va posar punt final als actes de Carnaval amb l'enterrament i crema del Carnestoltes 47è. Les ploraneres van ser les encarregades de llegir el testament del Carnestoltes, que va repartir per tothom, especialment per l'Ajuntament. En acabar la lectura, es va fer entrega dels premis de la rua de Carnaval. La colla 'Els Montblanquets' es van emportar 1.000 euros en guanyar el primer premi de la categoria de carrosses. La colla infantil dels Dimonis de Montblanc van tancar l'acte amb una encesa a la plaça Major mentre el carnestoltes cremava per tancar una nova edició del Carnaval.

L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

També a la Conca, concretament a l'Espluga, es va dir adeu al carnaval amb l'entrega de premis. El primer premi a millor carrossa i més divertida va ser per les Priscilles dels 'Ja ho sap tothom'. La desfilada al pavelló en van sortir guanyadors els surfistes de vela dels 'Jo què sé'. El grup espluguí ‘Xauxers’ va ser l’encarregat de conduir l’acte de comiat del carnaval amb la crema del rei i el repartiment d’escudella per a tots els assistents.