L'Aeroport preveu un 16% més de passatgers l'any vinent

Superada de nou la barrera del milió de passatgers aquest 2023, per l'any vinent l'Aeroport de Reus preveu uns 200.000 d'usuaris més. S'ofertaran un 16% de places més gràcies, per exemple, a les bones previsions de Ryanair i Jet 2. Les dues aerolínies han calculat créixer al voltant d'un 10%.

Això serà a partir de la primavera, ja que l'hivern tornarà a estar marcat per l'absència de vols comercials. La novetat de la temporada serà el retorn de la companyia Easy Jet o la millora dels horaris de Vueling per connectar-se amb París. També s'eixamplarà el ventall del vols privats, ja que aquest dimarts s'han anunciat vols xàrter amb Belfast (Irlanda), Praga i Pardubice (República Txeca). 

20 ANYS DEL PACTE DE LA BOELLA

DDR pacte boella

Justament, des del restaurant Mas de la Boella s'ha commemorat aquest dimarts el vintè aniversari de la creació de la taula estratègica de l'Aeroport amb el denominat "pacte de la Boella". La trobada dels actors públics i els privats, a més de mirar enrere, ha projectat un futur amb marge de millora. Diversificació i desestacionalització en són paraules clau. A més, des de la Generalitat s'ha insistit en la necessitat de disposar de les eines de gestió de les infraestructures aeroportuàries.

L'acte d'aquest dimarts ha homenatjat els signats del Pacte de la Boella i les persones que han liderat el Patronat de Turisme de la Diputació. Satisfacció de la feina feta, però també alguna espineta clavada, com que Ryanair no implantés la seva base d'operacions a la Costa Daurada o bé que els aeroports catalans no estiguin connectats per l'alta velocitat.

La connexió amb l'alta velocitat i el servei convencional hauria de ser una realitat amb la futura estació intermodal. Aquesta ha de començar a construir-se el 2026.