L'start-up tarragonina "Jolt" reuneix el finançament necessari

 

L'start-up tarragonina Jolt, especialitzada en components per produir hidrogen, podrà obrir la primera planta de producció a l'Hospitalet de Llobregat l'any vinent. El projecte ja ha aconseguit més de 7 milions d'euros de finançament, després de confirmar-se que el Banc Santander hi destinarà 1 milió i mig d'euros. Se sumen als 6 milions disponibles des del passat estiu. 

El projecte es podrà desenvolupar a Catalunya, però no ha trobat al Camp de Tarragona l'espai idoni per desenvolupar la seva primera planta de producció. Així, la iniciativa amb segell tarragoní se'n va a l'Hospitalet de Llobregat.

A partir de l'any vinent, preveu començar a operar des d'un espai de 3.000 metres quadrats, prop de Barcelona, des d'on podran produir electrodes a gran escala. Els plans de futur passen per fabricar entre 20.000 i 60.000 peces d'aquest tipus per vendre-les als clients.

Jolt va néixer a Tarragona arran d'un projecte de recerca a l'Institut Català d'Investigació Química. Ofereix una tecnologia més econòmica de cara a la producció d'hidrogen.