La captura del CO2, l'aposta a mitjà termini

La química aposta per la captura del CO2 per contaminar menys i com a mesura a curt termini abans no arribi l'hidrogen verd. Aquest divendres s'ha posat damunt la taula en la jornada anual que organitza l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

L'horitzó del teixit econòmic i també de les institucions és que d'aquí a uns anys el complex petroquímic sigui punter en la producció d'hidrogen verd. Ara s'estan posant els fonaments, però la qüestió és que calen molts avenços encara perquè sigui viable en quantitat i costos. Per això, la indústria apunta un altre objectiu: el de la captura i emmagatzematge de CO2.

DEPENDRE MENYS DE L'AIGUA DE L'EBRE

aeqt

El president de l'AEQT ha analitzat la situació actual de la indústria i els reptes de futur

Des de l'Associació Empresarial Química de Tarragona també s'ha insistit en l'objectiu que el 40% de l'aigua consumida sigui regenerada. Duplicar aquest percentatge passa per reaprofitar l'aigua industrial. El sector també ha apuntat a un altre repte no menys important: disposar d'energia renovable i que sigui econòmica.

Pel que fa al present, el balanç del 2023 no distarà gaire del de la segona meitat de l'any passat que va ser fluix per la caiguda de la demanda. El 2024 continuarà igual, si bé la previsió optimista apunta a un repunt durant els darrers mesos del pròxim exercici.

Abans de les ponències, les empreses que participen del dia a dia dels dos polígons tarragonins han compartit experiències en el marc de la nova edició de la jornada anual de l'AEQT.