La gala Som Turisme tanca un gran any per al sector

Satisfacció pel present i esperança pel futur més immediat dins del sector turístic del territori en el moment de tancar una temporada 2023 que retorna a les bones sensacions del 2019. D'aquesta manera va tancar temporada el sector turístic a la gala anual Som Turisme, organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona al Celler de Vila-seca.

AUGMENT DE VISITANTS I PERNOCTACIONS

En aquesta es van posar damunt la taula unes dades que refermen la recuperació del sector després de la pandèmia, amb un augment global proper al 4% pel que fa a les arribades al conjunt de la demarcació, apropant-se als 5 milions de visitants i superant els 18 milions de pernoctacions. Tot plegat gràcies a la consolidació del mercat nacional que, en molts casos, va descobrir el territori durant els anys pandèmics i, sobretot a la recuperació del mercat internacional.

Un fet aquest darrer, també constatat amb les xifres de l'aeroport, que ha tornat a superar el milió de passatgers per primera vegada des del 2019.

Una recuperació que també celebren des del sector privat. En aquest sentit, posen el focus en unes xifres que, diuen, en molts casos, són superiors el 2019. Tot i això, remarquen que encara s'arrosseguen les conseqüències dels anys pandèmics.

PREMIS JORDI CARTANYÀ

Un acte, el d'aquest dijous, que també va servir per entregar els premis Jordi Cartanyà de Turisme a sis empreses del territori per reconèixer iniciatives empresarials impulsades pel sector turístic.